Om MX Wisby

Ni undrar säkert vad vi är för en förening. Det är väl inte helt lätt att svara fullt ut på, då klubben står för olika saker beroende på vem man frågar. Det som är säkert iaf är att vi är ett stort gäng som gillar att åka cross och enduro tillsammans.

Men vi kan dra början på historien om klubben åtminstone. Det var ett gäng som ville gå sin egen väg, bryta sig ur normen och börja testa lite nya idéer inom sporten. Lättaste (eller svåraste beroende på livsåskådning) är att bilda en egen klubb. Då kan man satsa på de nya idéerna utan större problem. Första målet är en egen anläggning. Det är väl i sig inte någon ny eller särskilt revolutionerande idé, men det finns så mycket man kan testa när man väl har en egen bana. Så det är huvudmålet för klubben just nu. Det finns sen hur mycket idéer som helst för verksamheten. En av dom är stödjande verksamhet till funktionshindrade. Vi ska inte hymla om att det kan hända svåra olyckor inom sporten som kan resultera i funktionshinder. Men varför ska man nekas att få hålla på med något man gillar bara för den sakens skull? Eller för den delen aldrig få testa på? Det finns fler idéer som denna, och förhoppningen är att ännu fler ska tas upp på våra medlemsmöten.

Ja, vi har medlemsmöten där medlemmarna är med och tar beslut inom klubben. Styrelsen sköter mycket av det dagliga arbetet, det som finns just nu iaf, och så tas många stora beslut tillsammans med medlemmarna. Det har kommit upp många intressanta synpunkter och idéer på dessa möten, som klubben sen spunnit vidare på. Det blir också något socialt utanför själva träningarna. Enda problemet (om det nu är ett problem egentligen..) är för den stackars ordföranden att hålla mötesdeltagarna vid ett ämne åt gången. En idé föder fort fler idéer har vi märkt.. =)  Sen är vi inga experter på detta att bilda en ny klubb och driva den, vi är snarare nybörjare. Men vi lär oss efterhand så allt ska kunna rulla på ordentligt vad det lider. När vi kommer dit vet vi inte, men det är lite av utmaningen också!

Varför ska man då bli medlem hos oss? Ja, som du kanske förstått så kommer du med all säkerhet få en rolig tid hos oss och vi har kunskapen, erfarenheten och kontakterna i cross- och endurovärlden för att DU ska bli en bättre förare. Har du inga sådana ambitioner utan bara vill köra för att det är roligt, träffa folk, prata och i allmänhet bara ha en trevlig stund, ja då platsar du in utan problem också! Vi är klubben även för de som kallar sig glada motionärer (vår nuvarande ordförande passar in i den kategorin bland annat)!

Med hopp om att få se många leenden på våra evenemang!

MX Wisby motorklubb

Ordförande Per Johnsson